Sveriges bästsäljande författare

De senast gångna åren har en uppåtgående trend synts på marknaden för böcker, och detta inte minst i relation till den pandemi vi nu lever i. Camilla Läckberg har kommit att ta hela svenska folket med storm och hon är idag Sveriges mest sålda författare, och hennes resa fortsätter utomlands. Marknaden för böcker har kommit att växa sig allt starkare och detta tros bero på att allt fler äger läsplattor och telefoner som lämpar sig för läsning av e-böcker. Det finns idag ett stort utbud av tjänster som tillåter dig att för en månadsavgift kunna ta del av ett brett sortiment av e-böcker och denna marknads tillväxt tycks inte ha något stopp.

Allt fler väljer att köpa böcker

Idag är det lättare än någonsin att köpa och läsa böcker. Du kan välja att fortsatt köpa en fysisk bok att bläddra i samtidigt som det nu under ett par år har med explosionsartad kraft skett en ökning i att köpa och läsa böcker online via olika tjänster. Allt fler väljer att ladda ner och läsa böcker via sin telefon, dator eller surfplatta. Att denna marknad kommit att explodera tros vara att du kan via olika tjänster samla alla dina böcker på ett och samma ställe och detta oftast till ett mycket bra pris. Du betalar oftast en månadsavgift där du sedan får tillgång till företagets hela utbud. Allt fler väljer att köpa böcker, såväl en fysisk bok som online, och det syns inte någon avmattning inom denna trend.

Camilla Läckberg som Sveriges bästsäljande författare

Allt fler författare har kommit att etablera sig och utbudet av böcker fortsätter att växa. Camilla Läckberg har kommit att ta både Sverige som utlandet med storm och idag är hon Sveriges mest sålda författare. Utom detta har Camilla Läckberg också fått ett stark fäste på den utländska marknaden där hon nu lanserar böcker i över 20 olika länder och även håller på att bli bästsäljande författare i länder som Frankrike, Spanien och Holland. Hennes oerhörda förmåga att skriva och fånga läsaren från första stunden de öppnar böckerna gör att hennes böcker fått ett enormt genomslag. Hennes skicklighet som författare har gjort att hennes bokserier blev mycket populära och hennes trogna läsare hoppas på mycket, mycket mer.

Framtiden för författare

Författare sägs gå en ljus framtid tillmötes. Detta tros bero på ett fortsatt ökat intresse i relation till att det idag finns en växande marknad för ljudböcker och olika tjänster för e-böcker som tillåter oss att för en månadsavgift ta del av hundratals olika böcker. Trots att det synts en ökning kring e-böcker samt ljudböcker har det nu även synts ett ökat intresse för fysiska böcker. Allt fler suktar efter en fysisk bok att hålla i. Att bläddra i en bok, att vända sida för sida och försvinna in i en annan värld gör att allt fler väljer att vända sig till böckerna när vi lever i den pandemi som vi nu gör. Avkoppling och som ett sätt att stressa ner och rensa hjärnan är anledningar som allt fler uppger vid frågan om varför de fortsatt väljer att köpa böcker. Marknaden för böcker har blomstrat och dess fortsatt blomstring är något som syns vara en framtid för våra författare.